Från bloggen

Duktiga bandyspelare i världen

Det finns massor av otroligt duktiga bandyspelare runt om i världen. Men ska man ta några exempel på duktiga spelare är Patrik Nilsson, Magnus Muhrén, Daniel Berlin m.fl. Man skulle bara kunna fortsätta skriva namn.

SAIK – Sandvikens AIK

Dessa tre som gavs som exempel är/var bandyspelare i laget SAIK som spelar för Sandvikens herrlag i bandy. Magnus Muhrén är en man som föddes den 4 november 1974. I fyra år i rad blev han utsedd till årets man i svensk bandy. Magnus hade spelat för Sandvikens AIK i flera år men valde sedan att byta bandylag till Villa Lidköping BK. Men det stoppade inte Magnus för att komma tillbaka till sitt hemmalag SAIK igen. Han hade tillslut valt att spela för SAIK igen då han snart skulle sluta spela bandy överlag. Han valde att spela matcherna som SAIK gjorde på den tiden då Magnus hade drabbats av magsjuka. Det spelade absolut ingen roll för honom om han hade magsjuka, han skulle spela dem sista matcherna tillsammans med hemmalaget. Fast Magnus var sjuk så gjorde han mycket bra ifrån sig på matcherna. Han gjorde en massa mål och man kunde knappt se från läktaren hur sjuk han var. Magnus dolde det i sitt spelande. Magnus spelade sin sista final med sitt hemmalag med sitt nummer 13 på sin tröja, och det var ett underbart avslut som han fick göra. Det var nämligen Magnus som gjorde det snyggaste och imponerande målet mot Västerås. Han hade i semifinalen brutit sin tumme, vilket ute.

SAIK – Sandvikens AIK

 

slutade med att Magnus fick spela finalen med en plastskena. Men detta var inget problem för honom alls eftersom Magnus kunde hålla klubban med vänstra handen istället, där han hade full styrka. Det var i den 62a minuten in i finalen då Magnus snodde bollen på sin egna planhalva, han åkte fort som en vind genom Västerås vänsterförsvar och sedan sköt Magnus Muhrén det skottet som riktigt många fick rysningar av. Nu stod det 4 – 3 till SAIK. Matchen pågick till slutminuten, vilket menas med att det inte behövdes någon förlängning. Matchen slutade med målen 8 – 4 till Sandvikens AIK mot Västerås SK. För klubben i Sandviken är Magnus Muhrén en ikon för dem, med sina fem sm-guld och sina 700 mål. När Magnus valde att finalen mot Västerås skulle vara hans sista match så beslöt han sig senare för att bli Sandvikens AIK’s tränare. Han vela komma in och ställa bandylaget till rätta då han märkte på laget att det gick dåligt för dem. Han vela se sina gamla kamrater samarbeta, vara bra lagkamrater och allt vad det innebär. 2018 blev Magnus Muhrén sjukskriven. Denna sjukskrivningen kom då han blev utmattad och det blev för mycket överbelastning för honom. Denna sjukskrivning kommer pågå en period. Magnus har även varit med i tv programmet ‘’Mästarnas mästare’’. I detta program tävlar olika idrottspersoner mot varandra i olika grenar. Detta är något som både män och kvinnor är med och deltar i. Det var lite oroligt för honom när han reste till Sicilien då han hade haft magsmärtor ett par veckor. Det var alltså i Sicilien som tv programmet utspelade sig i.